Curug Pletuk dan Curug Cileret Banjarnegara

Inyong dewek iki jan-jane wis bola-bali ngomong sing jenenge Banjarnegara kuwe akeh tempat pariwisata sing durung pada di kelola maring pemerintah. Nek ana sing di kelola pemerintah ya kurang di rawat karo kurang di perhatikan kondisi infrastruktur karo saranane. Inyong dadi kepengen banget jenenge Banjarnegara dadi kota sing bener-bener terkenal pariwisatane dan baik sarana transportasine.

Ana pirang-pirang pariwisata curug nang Banjarnegara, inyong dewek ya kurang apal jenenge curuge, ning postingan iki arep tak gambar aken curug pletuk karo curug cileret. Loro curug kuwe curug sing tempate adoh sekang dalan provinsi alias adoh sekang kota banjarnegara.

 

Curug Pletuk

imageCurug pletuk tempate nang desa pesangkalan kecamatan pagedongan kabupatene Banjarnegara. Adohe sekang Mbanjar kurang lebih 15 Km nek mlaku ya lumayan suwe sekitar 3 Jam. Curug Pletuk utawa grujugane duwure 30 meter tapi nek mengana kudu mlaku karo munggah duwur banget. Ya kaya kuwe jenenge dalan ra kerawat dadine akeh wit-witan sing pada di tegor karo sarana dalane wis rusak banget.

Biasane inyong dolan menganah kuwe liwat pasar wage, karangtengah, twelagiri, pagedongan trus desa pesangkalan adohe sekitar 20 Km ya mandan mending numpak motor ra patia greal-greol kena jlugangan. Ya bisa liwat Jl. gatot subroto, Argasoka, trus ampelsari gutug pesangkalan bisa ning dalane rusak banget.

Curug pletuk kondisine siki mengenaskan akeh wit sing pada di tegor trus kotor ra kerawat. Curah udan pengaruh banget karo akehe banyu grujugan curug pletuk, nek agi pas musim udan grujugane apik pisan, tapi nek musim kemarau ya mung kemricik to kaya foto sing tak pajang kae.

 

Curug Cileret

Curug cileret nang desa panerusan, kecamatan susukan Banjarnegara, duwure lewih duwur sekang curug pletuk, ya sekitar 30 Meteran wong inyong dewek ra ngukur tapi di deleng sekang ngisor grujugane duwur banget. Tempate adem banget, sejuk, sebabe daerahe perbukitan sing di uripi wit-wit duwur, pokoke penak banget nek nggo pranti heking lah. Ning kuwe jarake sekang dalan adohe pol. wong inyong dewek nek mlaku ya liren ping 3 dewek.

Inyong urung bisa masang dewek foto curug cileret sebabe inyong kelalen nyimpen fotone nang endi sing tak pasang fotone sekang http://pasmansaklampok.blogspot.com/2008/11/blog-post.html. tapi ya insya Allah tak usahaken di pasang nang postingan iki. Nek rika pada arep menganah bisa ndeleng sekang petane gugle. Inyong ngarepaken pemerintah Banjarnegara bisa menggali potensine curug cileret kaya dene tempat pariwisata alam sing gede kaya pariwisata arung jeram nang singomerto Banjarnegara.

Pengen wongbanjar pada ngerti pariwisata alam sing pada urung di uripaken, akeh koh ora mung telu utawa papat tok ning bisa nganti atusan koh yakin. Mulane kuwe sing wong enom utawa sing wong tuwa mayuh pada mbangun banjarnegara dadi lewih maju. Aja mung njagong tok ora ndeleng sekitare rika kabeh.

Kaya kuwe ndisiti sing tak informasikna karo rika kabeh, moga-moga iki dadi uripe wong pemerintah ngerti potensi alame banjarnegara. maturnuwun nek rika bisa maringi komentar nang ngisor iki. https://moenyoek.wordpress.com

Posted on 17 Januari 2012, in Opini and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 6 Komentar.

  1. lah cileret kuwe perek umaeh enyong,,nek arep dolan maring curug sekalian mampir menggone aku,,

  2. maring curug pletuk kui mlakune sue banget, cocok nggo hiking rame-rame..
    cc: http://miftaresti.blogspot.com/2011/07/curug-pletuk-banjarnegara.html

  3. q sering maring cileret..mlakune kesel banget.adoh..tpi seneng..rame rame..pemandangane apik.

  4. bella fenorisya

    ana kndaraan umum pa ura ari maring curug pletuk..

  5. Ya ra ana, mlaku utawane motoran ning ra butul lokasi

  6. kue nang desaku curug cileret kanca 2ku uwis kit disit ngurusi dalane tapi ora ana dukungan sekang pejabat 2 pmrentah dadi ora maju 2 padahal wisatane bagus dalane juga hasil gotong royong sekang masarakat tok dadi trbatas ora apik 2 nebe di kerigna langsung ke gawa udan maning dadi rusak terus pemerentah mbantu pas pada kampanye tok tks . salam skang wong gunung sitata penarusan rt 01/05 para sedulur

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: